Trees De Mits

Trees De Mits is beeldend kunstenaar en heeft haar intrek genomen op de bovenverdieping van Farmfabriek, naast de vergaderruimte.

Ze beweegt zich ongedwongen tussen uiteenlopende disciplines als keramiek, fotografie, schilderen, textiel en video...
Haar werk wordt meestal gepresenteerd in de vorm van clusters of een installatie met een flexibel karakter.

Trees De Mits studeerde aan Sint Lucas Beeldende Kunst/LUCA School of Art Gent en doceerde er nadien gedurende 20 jaar als docent keramiek binnen de cluster 'Materie en Beeld'.

Al die tijd werkte ze ook als zelfstandig kunstenaar.
Het werken als kunstenaar in residentie is een rode draad doorheen haar loopbaan ; ze werkte o.a. in Nederland, Frankrijk, IJsland, Canada, de Verenigde Staten en Japan
Haar werk werd tentoongesteld in musea en galeries in Gent, Antwerpen, Leuven, Knokke, Mons, Amsterdam, Parijs, Lille, Banff, Shigaraki, Montana, Reykjavik...

Op de foto's:
tentoonstelling RE-located (Farmfabriek)

Voor de opendeurdagen van Farmfabriek bouwde ze een tentoonstelling in het middengedeelte van het gebouw. Die lijkt op het eerste zicht wat minimaal, maar de aandachtige kijker merkt algauw dat de structuren niet zo maar zijn neergezet. Er is doordacht gekozen voor de ordening en de kleine toegevoegde objecten uit haar archief vormen een link naar haar vroeger werk dat verwijst naar lichaam en naar anatomie.
Geometrische vormen, volumes, sokkels, karren, ronde en bolle vormen komen terug in de opstelling.
Sokkels worden door hun uitgekiende plaatsing een werk op zich binnen een grote installatie. Ze schuiven in elkaar, worden gestapeld, geroteerd, en dan weer zijn ze drager van een werk.
De openheid van de ruimte is bewaard gebleven en de zijmuren zijn bewust leeg gelaten. Tussen de grafische lijnen van de structuren is er transparantie en dus licht aanwezig. De architectuur van het industriƫle gebouw met zijn stalen gebinte en het ritme van de raampartijen waren richtlijn en inspiratiebron voor haar installatie.

Ook op zoek naar een eigen atelier of tentoonstellingsruimte? Kom gerust eens een kijkje nemen.