Rariteitenkabinet

In een prachtige bovenhoek van de Farmfabriek ligt een grote werk-speel-denk-doe-kamer waar de grens tussen kunst en dagelijks leven wordt gesloopt en kunstbeleving ontheiligd. Het Rariteitenkabinet is een experimenteerplek voor kinderen en een snuisterkabinet voor ieder met zin in een shot kunst.

Bezielster Lore Maegerman is muzikante en vertaalster van opleiding. Ze werkte jarenlang in de cultuursector en is ervan overtuigd dat iedereen muziek & bij uitbreiding kunst in zich draagt. In het Rariteitenkabinet nodigt ze ons uit om de muziek & kunst naar boven te halen en een plek te geven in ons dagelijks leven. Voor kinderen is er het Muziteiten-aanbod, van muzikale jaaropleiding tot vakantiekampjes. Verder organiseert het Rariteitenkabinet culturele momenten van allerlei slag, met een focus op inhoudelijke toegankelijkheid.

Wil je graag een kleinschalig laagdrempelig concert meemaken, misschien wel voor het eerst? Of lees je gewoon graag de krant terwijl je kroost zich op de muziek stort? Binnenspringen voor koffie of een glas wijn? Op zoek naar een betaalbare rariteit?... De brede trap achter in de Farmfabriek leidt naar een wondere wereld waar dit allemaal kan.

Neem nu alvast een kijkje op www.rariteitenkabinet.org/ volg zeker de Facebookpagina van het Rariteitenkabinet.

(Het Rariteitenkabinet is ook boekbaar voor muzikale kinderanimatie-programma’s, concertinleidingen gericht op een rijke luisterbelevenis en volwassenenworkshops in het beluisteren van klassieke muziek.)